Vi ste ovdje: Naslovnica Pokrovitelji

AkTer FEST! Humanitarni fotografski natječaj - prijave završene

Akvarij.net objavljuje natječaj za izložbu i humanitarnu aukcijsku prodaju akvarističkih i terarističkih fotografija za potrebe AkTer FEST-a 2010. Varaždin

Svi posjetitelji Akvarij.NET-a imaju mogućnost sudjelovanja u natječaju za odabir 12 najboljih akvarističkih i terarističkih fotografija čiju će selekciju napraviti urednik foto/video redakcije Akvarij.NET-a Saša Lončarić (Skorpac). Natječaj se provodi prema pravilima koja su ovdje objavljena.

Ako imate pitanja u vezi pravila možete ih postaviti u ovoj temi. (http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43345.0)

Rok za prijave je bio 25.04.2010. Hvala svima koji su poslali svoje fotografije, proglašenje pobjednika biti će 15.05.2010 na AkTer Fest-u!

Natječaj je humanitarne naravi i sva sredstva prikupljena prodajom 12 odabranih fotografija na aukciji ovogodišnjeg AkTer FEST-a usmjerit će se prema najugroženijim skupinama djece s područja Varaždinske županije.

Želimo vam puno sreće i dobro svjetlo!


Uvjeti natječajačl. 1.
Natječaju mogu pristupiti svi posjetitelji Akvarij.NET-a sa po najviše 5 (pet) fotografija.

čl. 2.
Fotografije moraju biti motivom vezane za akvaristiku ili teraristiku te bez naknadno dodanih vodenih žigova, tekstualnih podataka, znakova i potpisa.

čl. 3.
Svaka fotografija mora biti isključivo autorska (vlastita). Uredništvo Akvarij.NET-a bezuvjetno prihvaća autorsko pravo na fotografiju; svaki autor će na izložbi/aukciji biti potpisan imenom i prezimenom.

čl. 4.
Autor fotografija jamči Akvarij.NET-u pod punom kaznenom odgovornošću da su svi podaci iz članka 3. ovog natječaja točni, i da se u svrhu korištenja prijavljenih fotografija odriče bilo kakve novčane naknade od strane Akvarij.NET-a.

čl. 5.
U prijavi za fotografiju navode se sljedeći podaci:

- ime i prezime autora fotografije
- točan latinski naziv životinje ili biljke koja je glavni motiv fotografije te je moguće navesti i „umjetnički“ naslov fotografije.

Fotografije se prijavljuju slanjem na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s naznakom „Za fotografski natječaj“.

Imenuju se na sljedeći način:
ime_prezime_latinski_naziv_umjetnički_naslov.jpg
npr.: davor_žerjav_pterophyllum_scalare_riba_anđeo.jpg
Rezolucija obavezno mora biti 300 DPI-a, duža stranica 3500 piksela, format JPEG.

čl. 6.
Selektirane fotografije (6 akvarističkih i 6 terarističkih) bit će izložene u izložbenom prostoru Entomološkog muzeja Varaždinu od 11. do 15. svibnja u sklopu izložbe akvarijskih i terarijskih životinja na AkTer FEST-u 2010 (www.akter.org) i nakon toga biti će ponuđene na humanitarnoj aukciji. Organizator izložbe obvezuje se razviti selektirane fotografije na kapafix formata 30x45 cm; autor fotografije ne plaća razvijanje svoje fotografije za izložbu. Organizator zadržava pravo usmjeravanja sredstva prikupljena na humanitarnoj aukciji. Autor fotografije ima pravo sudjelovati u licitiranju i otkupu vlastite fotografije na humanitarnoj aukciji prema svim pravilima aukcije.

čl. 7.
Natječaj za izložbu fotografija na AkTer-u 2010. u Varaždinu otvoren je do nedjelje 25. travnja 2010., kada će povjerenstvo za odabir fotografija obznaniti imena fotografija i njihovih autora koja su prošla natječaj.

čl. 8.
Prijavom na natječaj suglasni ste da Akvarij.NET koristi Vaše fotografije za wallpapere koji se mogu skinuti sa stranica portala. Wallpaperi će imati vodeni žig Vašeg imena i prezimena i zaštitni znak Akvarij.NET-a. Wallpaperi neće služiti za prodaju već samo za promociju hobija te vas kao autora.

čl. 9.
Povjerenstvo za odabir fotografija radi u tročlanom sastavu pod vodstvom Saše Lončarića (selektora) te dva tehnička člana.

čl. 10.
Osoba koja prijavljuje svoju fotografiju upoznata je sa svim pravilima  natječaja te bezuvjetno prihvaća sve uvjete istog.