Vi ste ovdje: Naslovnica Mjesto održavanja Servisne informacije

AkTer FEST 2012 Zagreb priopćenje

PREDMET: AkTer FEST 2012 Zagreb, priopćenje za javnost

2. do 7. listopada 2012., Kineski paviljon Zagrebačkog velesajma

 

S velikom radošću Vas želimo izvijestiti da smo uspješno završili osmu humanitarno edukativnu izložbu akvarijskih i terarijskih životinja AkTer FEST 2012 Zagreb.

 

U Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma, na preko 1200 kvadratnih metara, više od 30 izlagača, ne samo iz Hrvatske već i Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije i Srbije, izložilo je više od 150 terarija s 219 životinja te 50 akvarija s brojnim tropskim, hladnovodnim i morskim ribama, biljkama i organizmima, jezerce sa zlatnim ribama, 36 izložbenih betta boksova s vrlo kvalitetnim natjecateljskim primjercima te 10-ak pico-scape uradaka.

 

Uz kvalitetno odrađenu edukaciju djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, naši su volonteri, za vrijeme trajanja izložbe, neprestano bili na raspolaganju posjetiteljima te ih savjetovali i educirali o pravilnom načinu držanja i održavanja akvarija i terarija, te o pravilnoj brizi za ove egzotične kućne ljubimce. U sklopu edukacije održane su i tri praktične radionice te 10 stručnih predavanja s područja ekologije, akvaristike i teraristike. Isto tako, djelatnici Državnog Zavoda za zaštitu prirode izlagali su na svom štandu neke od zaštićenih hrvatskih vrsta životinja te vršili edukaciju posjetitelja, isto kao i učenici Prirodoslovne škole Vladimira Prelog koji su posjetiteljima demonstrirali stečena znanja i vještine, te članovi Hrvatskog herpetološkog društva koji su putem predavanja i promocijom na info štandu educirali posjetitelje o najmanjoj otrovnici Hrvatske.

 

Izložbu je posjetilo više od 9000 posjetitelja, od čega više od 5000 djece (u organiziranim grupama, ali i u pratnji roditelja), a kroz humanitarne akcije skupili smo nešto više od 40.000,00 kuna za pomoć dvjema obiteljima s teško oboljelom djecom i domu za nezbrinutu djecu Sestara Karmelićanki na Zagrebačkom Vrhovcu.

 

Naše se akcije i dalje nastavljaju, te ćemo kroz daljnu ponudu na forumu (http://www.akvarij.net/forum) i putem Facebook stranica (http://www.facebook.com/pages/AkTer-Fest/284368375603) nastaviti prikupljati sredstva za pomoć djeci i obiteljima.

 

Ovim se putem želimo zahvaliti svima koji su nam pomogli da ovaj projekt ovako uspješno privedemo kraju:

Generalni sponzor: Aqua Shop Hrvatska

Sponzori: Teraristika.hr, EMGD, AkvaDekor, Belugo, DDL Zagreb, Aqua-Terra, Zoo Vili, Dia Vet d.o.o.

(*Zoo Hobby/Zoo City je odustao nekoliko dana prije AkTer-a)

Suradnici: Udruga Betta Svijet, Državni zavod za zaštitu prirode, Škola Vladimira Preloga, Hrvatsko Herpetološko Društvo – HYLA, Zagrebački Holding - podružnica Zagrebački Velesajam, City Media Varaždin, Hrvatske željeznice – putnički prijevoz

Medijski pratitelji: Hrvatski Radio – Radio Sljeme, Hrvatski Radio – 2. Program, Radio Si, Hrvatska Televizija, emisija Kućni ljubimci (gospodin Antun Ponoš), Hrvatska Televizija – emisija „Dobro jutro Hrvatska“ te 40-ak akreditiranih i neakreditiranih novinara iz brojnih medijskih kuća (radio, televizija, internet portali, novine...)

 

te svim posjetiteljima koji su nas podržali svojim dolaskom!

 

U ime djece kojoj pomažemo i u ime svih volontera i organizacijskog odbora najiskrenije Vam se zahvaljujemo te Vas pozivamo da nas podržite i u daljnjim akcijama.

Ujedno Vas pozivamo da nam se pridružite i sljedeće godine, na devetom AkTer FEST-u!

 

 

 

Hrvoje Mužinić Vedran Čunčić

Voditelj projekta predsjednik Udruge ljubitelja

AkTer FEST 2012 Zagreb tropskih riba Akvarij.Net - ULTRA