Vi ste ovdje: Naslovnica AkTer! 2012 Što je AkTer Fest?

Što je AkTer! FEST?

Ova manifestacija već godinama okuplja hobiste i stručnjake iz polja akvaristike i teraristike, te slovi za najznačajniji događaj takvog tipa u Republici Hrvatskoj, a i šire.

Ideja za organiziranje jednog masovnijeg okupljanja javila se spontano, ispočetka  zbog međusobnog upoznavanja sve mnogobrojnijeg članstva Akvarij.NET portala, a kasnije je festival poprimio i izrazito humanitarni karakter. Iako organizirano u kratkom roku, prvo okupljanje je polučilo veliki odaziv i uspjeh pa se javila ideja da se sličan festival organizira svake godine u što više hrvatskih gradova kako bi uz jaču prezentaciju povećali posjećenost i približili hobi što širem broju ljudi, posebno onima izvan Internet krugova. Tako je Akter Fest do sada gostovao u Delnicama, Splitu, Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, a ove godine je ponovno na redu Zagreb.

Okosnicu svakog, pa tako i ovogodišnjeg Aktera čine edukacija, prezentacija i humanitarno djelovanje. Edukacijski dio sastoji se od stručnih predavanja s područja akvaristike, teraristike i ekologije, kao i izložbenih akvarija i terarija, gdje se na licu mjesta od vlasnika mogu saznati korisne informacije o držanju određenih vrsta.  Posebna zanimljivost su radionice u kojima će i sami posjetitelji moći aktivno sudjelovati.  Iste su namijenjene prvenstveno manje iskusnim akvaristima, a obuhvatiti će tematiku slaganja postava tropskog akvarija, morskog akvarija, te fotografiranja akvarija i terarija. Više o ovogodišnjim predavanjima i gostima-predavačima, te satnicu predavanja potražite u podizborniku "Predavanja", dok popis izložbenih akvarija i terarija možete pronaći u podizborniku "Izložba".

Prezentacija najnovije opreme i tehnoloških novosti s područja akvaristike i teraristike također zauzima važno mjesto u cijelom događaju. Dio prezentirane opreme bit će ponuđen i na humanitarnim aukcijama te tombolama. Popis sponzora te najavu prezentacija opreme potražite u izborniku "Sponzori".

Sav prihod ostvaren donacijama i kroz humanitarnu aukciju donira se domovima za nezbrinutu djecu i djecu s poteškoćama u razvoju. Više o samoj humanitarki i načinu na koji se i vi možete uključiti čitajte u izborniku "Humanitarka".