Vi ste ovdje: Naslovnica Tradicija AkTer 2007 - Split

AkTer 2007 - Split

Image

Ove smo se godine ponovno okupljali u Splitu, u hotelu Zagreb, uz standardni program i mnoštvo nagrada i artikala za humanitarnu aukciju. Krenulo je laganim tempom oko podneva, uz pozdravljanja, upoznavanja i  i uz  zadnje pripreme za predavanja. Odmah na samom ulazu u salu bio je postavljen pano s fotografijama, štand sa obiljem raznih akvarističkih potrepština tvrtke Croreef i pokazni akvariji i terariji, pa se je tu odmah stvorila lagana gužva.

 

 

 

Image
Sa predavanjima je počeo g.Mirko Belošević, koji je također bio i jedan od sponzora, a pričao je o važnosti očuvanja koraljnih grebena.

Image
Nastavio sam ja, uz jasnu napomenu da se radi o kratkom i jezgrovitom predavanju o nano morskim akvarijima, ali nisam bio u potpunosti shvaćen ( a i dobar sam dio predavanja usput i «pogubio»), što je rezultiralo laganom zezancijom do kraja večeri.

ImageNakon kraće pauze na scenu je izašao Igor - Gumi , svijetla teraristička točka ovog AkTera, čije je opširno i detaljno  predavanje Teraristika općenito, kameleoni- hrana i uzgoj. Jednostavno moralo biti popraćeno pljeskom

ImagePredavanje je držao i neizostavni administrator Marko Lenac - Jurupari koji je pričao o ciklidima srednje i sjeverne Amerike, a uzimajući u obzir da se u trenutku pisanja ovog osvrta smuca po riječicama i barama Urugvaja u potrazi za ciklidima, možemo samo konstatirati da je naš Marko zaista jedinstveni primjer ciklidofila u Hrvata!

ImageA kako bi odgovorili na dosta česta pitanja vezana uz osiguranje akvarija, gospodin iz GRAWE osiguranje nam je nakon svih predavanja još malo pričao i o mogućnostima osiguranja akvarija

ImageNakon edukativnog dijela i pauze, krenuli smo sa aukcijama i tombolom! Sponzori su nam osigurali pregršt vrijednih i korisnih artikala, koji su brzo postizali visoke cifre u aukciji, a nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti i aukciju slika koje su donijeli sudionici AkTera ili poslali forumaši koji nisu bili u mogućnosti doći. Na samom kraju aukcije, glavni sponzori, firma MG-akvarij , dala je na aukciju pokazni akvarij –kocku 60x60x60, sa svom opremom i ribama!!

ImageU tomboli nakon aukcije je najviše sreće imala ekipa koja je na aukciji najčešće dizala ruke, a glavna je nagrada otišla Marku 69 !  Malo je reći da je Marko bio oduševljen osvojenom nagradom, a pošto znamo kakve akvarije slažu on i njegova draga, možemo reći da je nagrada zaista otišla u prave ruke.

ImageNa kraju cijelog programa zahvalio nam je predstavnik Koračića, koji su nam i zasvirali u znak zahvalnosti i zamolili da se svakako javimo za svaki sljedeći AkTer, kako bi nam mogli okupljanja uljepšati muzikom.

ImageDruženje se nastavilo do kasnih ( ili bolje reći ranih ) sati, a malo prije nego su se stvari mogle oteti kontroli , Antimon je proglasio fajrunt i time je završeno ovogodišnje AkTer druženje u Splitu  uz više nego odlične rezultate i odličnu atmosferu!

ImageČak i nakon završetka AkTera, humanitarka za «Koračiće» je nastavljena, jer je akvarij koji je firma «M-G akvarij» stavila na završnu AkTer aukciju, stavljen na Forumsku aukciju, a također je i «Pivoisport» ekipa našeg Rukija uplatila 500 kuna i time pomogla našoj akciji!

Svim sponzorima i sudionicima jedno veliko HVALA, uz želju da se vidimo u Zagrebu 31.5.2008 na Velesajmu!

 

AkTer 2007 – Službeni podaci


Predavanja

Mirko Belošević - Sačuvajmo koraljne grebene

Vedran Čunčić - Uvod u morsku akvaristiku, nano akvariji

Igor - Gumi - Teraristika općenito, kameleoni- hrana , uzgoj.

Marko Lenac - Jurupari – Ciklidi srednje i sjeverne Amerike

GRAWE osiguranje - Osiguranje akvarija - korisni savjeti i mogućnosti


Sponzori

M.G. Akvarij iz Splita  Akvarij - dimenzija do 150x50x50 sa poklopcem  i terarij do 1000 kuna firme
Kompletni akvarij –Kockica 60x60x60 – sa stalkom i poklopcem

Matida studio iz Zagreba - oprema za morsku akvaristiku firme Aqua Medic

Kalisto d.o.o. iz Zagreba -bonovi za  asortiman rasvjetnih tijela (lampe za akvaristiku i teraristiku, prigušnice, nosači)

Vaši ljubimci iz Splita - akvaristički  paketi

Croreef iz Zadra i akvaristički paketi

Hrvatsko podmorje - g.Miro Andrić -DVD izdanja

MARIVA Studio iz Zagreba - uplata svote od 1000 kn na račun Koračića

Exoticum anima iz Zagreba - teraristički paketiNa samom AkTeru je skupljeno sveukupno 4600 kuna, uz napomenu da je aukcija za akvarij preko Foruma stala na 2000 kuna, što će sveukupno uz druge uplate  ispasti 8100 kuna.